Днес ще бъде предимно слънчево. Над крайните източни райони преди

...
Днес ще бъде предимно слънчево. Над крайните източни райони преди
Коментари Харесай

Връщат ли се жегите след „Медуза”

Днес ще бъде най-вече слънчево. Над крайните източни региони преди обяд облачността ще е забележителна, само че бързо ще се раздра и намалее. Ще духа слаб, в източната половина от страната до сдържан северен вятър.

Максималните температури ще са сред 28° и 33°, а за София към 28°, предвиждат от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.

Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за юли, само че денем едва ще се намали.

По Черноморието в утринните часове, ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че бързо ще се откри слънчево време. Ще духа сдържан вятър от север-североизток, който ще отслабва. Максималните температури ще са сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятърът от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра – към 14°.

През идващите дни времето в България ще остане най-вече слънчево, като температурите последователно ще се повишават и при започване на идната седмица в някои региони оптималните ще доближат към 39°.

Край морето обаче се чака идеално време за плаж, с доста слънце и оптимални температури, които няма да надвишават 30°.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на Sinoptik.bg
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР