Днес ще бъде предимно слънчево, на места в низините и

...
Днес ще бъде предимно слънчево, на места в низините и
Коментари Харесай

Със слънчево и топло време изпращаме старата и посрещаме новата година

Днес ще бъде най-вече слънчево , тук-там в низините и котловините – със утринни мъгли . Ще духа слаб, в Дунавската низина и Източна България - сдържан западен вятър. Привечер от запад облачността ще се усилва, само че ще остане без превалявания. Минималните температури ще бъдат сред минус 3° и 2°, в София - към минус 1°, на морския бряг – от 2° до 6°, а оптималните - сред 10° и 15°, в София - към 11°.

И по Черноморието ще бъде най-вече слънчево, сутринта тук-там по южното крайбрежие - мъгливо. Ще духа сдържан западен вятър. Максималните температури ще бъдат от 12° до 14°. Температурата на морската вода е от 8° до 10°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Привечер от запад облачността ще се усилва, само че ще остане без превалявания. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 - към 3°.

В последния ден от годината ще остане топло за сезона . Ще има раздрана, най-вече забележителна облачност, без превалявания. Минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, а оптималните - сред 9° и 14°.

В новогодишната нощ ще е без превалявания, с раздрана облачност, тук-там и до ясно. Около среднощ температурите ще са от 1 - 2° тук-там в Западна България до 8°-9° по Черноморието.

През първите дни от новата година ще се задържи по-топло от нормалното за интервала. В понеделник облачността ще е най-вече забележителна, а във вторник и сряда ще доминира облачно време и тогава има нараснала възможност на обособени места да превали слаб дъжд. В източните региони ще продължи да духа слаб до сдържан югозападен вятър, а в останалата част от страната ще бъде съвсем безшумно и на доста места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР