Днес ще бъде предимно облачно, в Северна България и мъгливо.

...
Днес ще бъде предимно облачно, в Северна България и мъгливо.
Коментари Харесай

Облачно, на места с валежи, за 5 области е обявен жълт код


Днес ще бъде най-вече облачно, в Северна България и мъгливо. На места, основно в Южна България ще превалява слаб дъжд, в Родопите и югоизточните региони ще има обилни превалявания, в обособени региони с гръмотевици. В тази връзка за областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас е разгласен жълт код за значителни превалявания, а за Бургаско – и за гръмотевици.

Над крайните западни региони ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е най-вече слаб. Максимални температури - сред 13 и 18 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е и ще се задържи близо до междинното за месеца.

Предимно облачно ще бъде над планините. На места ще има слаби превалявания от дъжд, в Родопите, Странджа и Сакар се чакат по-значителни количества. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 11 градуса, на 2000 метра - към 4.

Над Черноморието ще е най-вече облачно и тук-там, основно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд, в обособени региони - обилни и съпроводени с гръ градуса°. Температурата на морската вода е 19-20. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР