Днес ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, а

...
Днес ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, а
Коментари Харесай

Времето: Дъждовно, снежно и облачно

Днес ще бъде най-вече облачно, с превалявания от дъжд, а в Източните Родопи и източните региони на Горнотракийската равнина е допустимо и да прегърми. Дъждът в Северозападна и високите полета на Западна България за малко ще премине в сняг, само че още преди обяд преваляванията там ще стартират да стопират. През нощта против четвъртък и в североизточните региони от страната ще спре да вали. Облачността от югозапад ще стартира да се раздира. Ще духа сдържан до мощен югоизточен вятър, който ще стартира да се ориентира от северозапад, на първо време, още сутринта в Северозападна България. Максимални температури сред 4 и 9, в крайните югозападни и югоизточни региони до 11, в София към 4 градуса.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, които след обяд от югозапад ще стопират, а облачността ще се раздира. Ще духа сдържан и мощен юг-югозападен вятър, който денем ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 2, на 2000 метра - към минус 4 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа сдържан до мощен югоизточен вятър, който към края на деня ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 7-10 градуса. 

Продължителността на деня е 10:32 часа.

Атмосферното налягане ще бъде доста по-ниско от междинното за февруари, само че денем ще стартира да се покачва.

През идващите дни вятърът ще е слаб със северна съставния елемент. В четвъртък облачността ще се задържи най-вече забележителна. В южните региони тук-там към момента е допустимо да превали слаб сняг. Минималните температури ще са сред минус 4 и 1 градуса, а оптималните - сред 5 и 10 градуса. В петък ще има повече слънце, в планините и планинските региони - през целия ден. Ще бъде и по-топло. През почивните дни облачността ще се усили. В неделя и при започване на идната седмица тук-там в Западна България ще превалява сняг. Температурите ще се намаляват. Във вторник вятърът ще се ориентира от юг и ще стартира стопляне.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР