Днес ще бъде по-топло, в сравнение с вчера, с максимални

...
Днес ще бъде по-топло, в сравнение с вчера, с максимални
Коментари Харесай

Времето се затопля още - слънчево до края на деня

Днес ще бъде по-топло, спрямо през вчерашния ден, с оптимални температури сред 13 и 18 градуса. В следобедните часове ще продължи да духа слаб до сдържан източен вятър и видимостта в огромна част от страната ще се усъвършенства, само че ще има и региони с трайни мъгли. Най-много слънчеви часове и през днешния ден ще има в планините и планинските региони.

До сутринта в равнините и низините в западната половина от страната още веднъж ще се образува ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще са от към нулата тук-там в западните региони до 10° по Черноморието, а оптималните - от 10 до 18 градуса.

Утре на доста места ще превали дъжд, първо в Западна България, където се чакат и по-съществени превалявания. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще се усили, изключително в Източна България и в регионите на север от планините.

Предупреждение от първа степен , код жълто, за рисково мощни пориви, със скорост до към 80-90 км/ч е в действие в областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище.

Облачно и прохладно ще е времето в планините . Ще има и валежи от дъжд, по-значителни в западните региони. По най-високите върхове дъждът ще се примесва със сняг.

Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, който вечерта ще стартира да се ориентира от северозапад. Максималните температури в планинските ни курорти ще бъдат сред 7 и 10 градуса.

С превалявания от дъжд, тук-там и с гръмотевици, ще е времето в Западна и Централна Европа , а повода е бездънен и просторен атлантически циклон с център на изток от Исландия.

Валежи от дъжд се чакат и на доста места на Балканите . Вятърът от юг ще се усили, изключително в източната част, където се чака и покачване на температурите.

И у нас, в околните дни , температурите значително ще се покачат. В по-голямата част от страната, като се изключи източните региони, ще бъде и най-вече слънчево. През почивните дни се чака захлаждане, само че даже и тогава ще остане по-топло от нормалното за първата половина от ноември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР