Днес ще бъде по-топло с максимални температури между 22° и

...
Днес ще бъде по-топло с максимални температури между 22° и
Коментари Харесай

По-топло и по-малко ветровито днес, през уикенда ще е слънчево

Днес ще бъде по-топло с оптимални температури сред 22° и 27°. В София – след 18° през вчерашния ден, през днешния ден следобяд ще бъде към 23°. Вятърът значително ще отслабне, единствено в източните елементи от страната и по Черноморието, където ще има повече облаци и местни валежи, ще бъде сдържан, от североизток.

Утре стоплянето ще продължи и оптималните температури ще бъдат с градус- два по-високи, сред 24° и 29°. Ще бъде най-вече слънчево, със слаб вятър от север-североизток. В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че превалявания са малко евентуални.

Вятърът и на морския бряг ще отслабне и ще бъде сдържан, към този момент от север-североизток, а вълнението на морето ще бъде едва. Температурата на морската вода е към 23°. Максималните температури ще бъдат от 22° по северното до 25° по южното крайбрежие. Ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността през втората половина на деня.

И в планините ще доминира слънчево време с повече облаци в следобедните часове. Вятърът ще сдържан, от север-североизток. Температурите ще се покачат с към 2° -3° и по най-високите върхове ще бъдат от 6° до 10°.

Затопляне и слънчево време освен у нас, на всички места на Балканите. Максималните температури в балканските столици ще бъдат от 25° до 29°. Обширен циклон е причина за предстоящите в Западна и Централна Европа превалявания и намаляване на температурите. Ще вали и в североизточните региони от континента. Проливни превалявания и гръмотевици ще има на следващия ден в Южна Италия и на остров Сицилия.

У нас, в неделя ще бъде слънчево, а температурите ще останат съвсем без смяна. Слънчево ще се задържи и при започване на новата седмица, а температурите ще се покачат с още 2 -3 градуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР