Днес ще бъде още по-топло, в сравнение с вчера, с

...
Днес ще бъде още по-топло, в сравнение с вчера, с
Коментари Харесай

Ще бъде топло, термометрите достигат 35 градуса

Днес ще бъде още по-топло, спрямо през вчерашния ден, с оптимални температури сред 30 и 35 градуса. От запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността, а след обяд над западните региони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност.

На места в северозападната половина от страната ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от юг-югозапад, по здрач последователно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

През идващото денонощие облачността ще е променлива, на следващия ден по-често забележителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места ще има превалявания, основно след обяд в обособени региони, съпроводени от гръмотевици.

Ще е прохладно, с сдържан, в Дунавската низина и западната част от Горнотракийската равнина краткотрайно мощен северозападен вятър, с който ще стартира захлаждане. Максималните температури ще са от 22°-23° в северозападните региони до 29°-30° в южните.

И по Черноморието ще е прохладно, с сдържан, по северното крайбрежие краткотрайно мощен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, по-често забележителна и на обособени места ще има слаби превалявания. Максималните температури ще бъдат сред 25 и 28 градуса. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще отслабне и ще е към 2 бала.

Ветровито ще е времето и в планините със мощен до плевел вятър от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, постоянно забележителна. На места ще има превалявания от дъжд, след обяд съпроводени от гръмотевици. Максималните температури в курортите ще са от 12 градуса на Алеко, до 25 в Банско. В Боровец и Пампорово – към 18.

На Британските острови и в доста региони в Западна и Централна Европа ще бъде най-вече облачно, тук-там с валежи. Слънчево ще се задържи над южната част от континента. На Балканите ще има променлива облачност, след обяд над централните области купеста и купесто-дъждовна и тук-там там ще превали и ще прегърми. В доста региони ще бъде и прохладно.

У нас, през идващите дни, ще има променлива облачност, на обособени места ще има и слаби валежи. В неделя ще остане прохладно, с оптимални температури сред 23 и 28 градуса. В понеделник вятърът ще отслабне и температурите краткотрайно едва ще се покачат, само че във вторник още веднъж ще тръгнат надолу.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР