Днес ще бъде още по-горещо с максимални температури между 33°

...
Днес ще бъде още по-горещо с максимални температури между 33°
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици в западната половина от страната в събота

Днес ще бъде още по-горещо с оптимални температури сред 33° и 38°, по Черноморието - сред 27° и 31°. Повече облаци и валежи ще има в планинските и източните региони от страната.

През нощта ще бъде ясно и съвсем безшумно, а на следващия ден сутринта в крайните източни региони от страната за малко видимостта ще бъде понижена.

Максималните температури едва ще се намалят и ще са сред 30° и 35°, в София - към 29°. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Ще се задържи най-вече слънчево, само че след обяд и вечерта тук-там в западната половина от страната ще превали и прегърми.

И на морския бряг в утринните часове тук-там ще бъде с понижена видимост, само че след обяд ще доминира слънчево време, в композиция със слаб до сдържан източен вятър.

Максималните температури ще са м/у 25° и 28°, температурата на морската вода е 24°-26°, а вълнението на морето ще бъде едва.

В планините повече слънце ще има до обяд. По-късно на доста места в масивите от Западна и Централна България ще ще има превалявания, в обособени регион и гръмотевици.

Ще духа сдържан североизточен вятър. Температурите и там едва ще се намалят и оптималните в курортите ще са сред 20° и 28°.

Не единствено нас, превалявания и гръмотевични стихии ще има и на доста места в северозападната половина от Балканите. Причината - студeн атмосферен фронт, който минава през полуострова.

Проливни превалявания, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно се чакат на следващия ден и в страните от Централна Европа. Ще вали и на Скандинавския полуостров, и на Британските острови.

У нас, в неделя ще бъде слънчево с възможност за следобедни валежи единствено на обособени места, основно в планинските региони от Западна България. Температурите ще стартират да се покачват и при започване на новата седмица още веднъж ще бъде доста горещо. В сряда се чакат превалявания и гръмотевични стихии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР