Днес ще бъде обявен носителят на приза Лекар на годината

...
Днес ще бъде обявен носителят на приза Лекар на годината
Коментари Харесай

19 октомври - Денят на българския лекар

Днес ще бъде разгласен носителят на наградата „ Лекар на годината 2022 “

В днешния Ден на българския доктор – 19 октомври, ще бъде разгласен носителят на наградата „ Лекар на годината 2022 “. Това оповестиха от Българския лекарски съюз (БЛС), предава Българска телеграфна агенция.

Официалната гала ще бъде в Националния исторически музей. Очаква се оценката да бъде връчено от президента Румен Радев. По време на събитието гостите ще могат да създадат подаяние в поддръжка на „ Българската Коледа “ – благотворителна самодейност на президента на България, която има за цел да предизвиква дарителството, да спомага за решение на значими за обществото проблеми, засягащи здравето на децата и подкрепяне лекуването им.   

Традиционните категории, в които БЛС ще връчи награди, са “Дългогодишна активност в региона на медицината и деен принос в развиването на компетентност “, “Принос за развиване и използване на новаторска медицина и неповторими техники “,   “Ти си нашето бъдеще “ – премия за младите медицински очаквания на България, и “Принос за развиване и одобряване престижа на съсловната организация “.

През предходната година притежател на наградата „ Лекар на годината “ беше основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. Инициативата " Лекар на годината " се организира от 2003 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР