Днес ще бъде облачно. В източната половина от страната и

...
Днес ще бъде облачно. В източната половина от страната и
Коментари Харесай

Значителни валежи в източната половина от страната

Днес ще бъде облачно. В източната половина от страната и в планините преваляванията ще продължат и там на доста места към момента ще са обилни. В Западна България последователно ще отслабват, в множеството места и краткотрайно ще спрат. Ще духа сдържан, в Източна България мощен север-североизточен вятър, там остават изискванията за виелици и навявания. Минималните температури ще бъдат сред минус 2° и 3°; а оптималните сред 1° и 6°, в София 1°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност. Вечерта ще стартират превалявания от дъжд, които през нощта против понеделник по северното крайбрежие ще минават и в сняг. Ще духа мощен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно с значителни снеговалежи. Ще духа мощен североизточен вятър и ще има условия за виелици и навявания, след обяд в масивите от Западна България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към минус 3°, на 2000 метра - към минус 9°.

В началото на март времето ще се задържи най-вече облачно. На места, основно в Северна и Източна България, ще има слаби превалявания от сняг. През идващите няколко дни вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили до сдържан. Облачността над страната ще е променлива, в сряда и петък по-често забележителна. На обособени места в северните и планинските региони ще превалява слаб сняг. Температурите ще се задържат по-ниски от нормалните за първата седмица от март.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР