Днес ще бъде облачно, главно в Западна и Централна България

...
Днес ще бъде облачно, с валежи от дъжд, в планините – от сняг

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Днес ще бъде облачно, с валежи от дъжд, в планините – от сняг

Днес ще бъде облачно, основно в Западна и Централна България – с превалявания от дъжд, в планините – от сняг. В обособени региони се чакат обилни количества, а в крайните югозападни – ще прегърми.

Превалявания ще има и в Източна България, те ще бъдат по-късно денем, по-слаби и на по-малко места. Вятърът ще бъде слаб, в източните региони – до сдържан, от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат сред 2° и 7°, в София – към 5°; оптималните ще бъдат сред 7° и 12°, в София – към 8°.

Над Черноморието ще е най-вече облачно.

Вечерта на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е облачно с превалявания от сняг, на височина под 1000-1200 м – от дъжд. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде към 4°, на 2000 м – към минус 2°.

Атмосферното налягане ще бъде близко и малко по-ниско от междинното за месеца.

В петък преваляванията още сутринта ще стопират, по-късно след обяд и облачността ще се раздира. Вятърът на всички места ще отслабне. Минималните температури в множеството места ще бъдат сред нула и 5°, а оптималните – сред 5° и 10°.

В събота ще бъде съвсем без превалявания,

а облачността ще бъде раздрана, през по-голямата част от деня, в множеството региони – най-вече забележителна. Преди обяд в Източна България и видимостта ще е понижена. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде слаб.
В неделя ще бъде най-вече слънчево, след обяд от запад ще стартира нарастване на облачността, междинна и висока. Вятърът ще се усили, в Източна България ще се ориентира от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат сред минус 3° и 2°, а оптималните – сред 11° и 16°.

В понеделник вятърът от юг-югозапад ще се усили още, стоплянето ще продължи и дневните температури в цялата страна ще са над 15°, тук-там -до 20°. Ще доминира облачно време, с превалявания от дъжд.

 

Източник: Национален институт по метеорология и хидрология

Още ноhttp://www.weather.bg/вини четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР