Днес ще бъде облачно, главно в Южна България с валежи

...
Днес ще бъде облачно, главно в Южна България с валежи
Коментари Харесай

Облачно време с валежи, на места ще са значителни

Днес ще бъде облачно, основно в Южна България с превалявания от дъжд. На места в Източните Родопи и в югоизточните региони преваляванията ще са обилни по количество. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток и с него ще нахлува леден въздух. Минималните температури ще са сред 3° и 8°, в София - към 6°. Максималните ще са сред 8° и 13°, в София - към 10°.

Над Черноморието ще е облачно, преди обяд и с понижена видимост. Следобед основно по южното крайбрежие ще завали дъжд, тук-там и с по-значителни количества. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 8°-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1600 m – от сняг. На места в Източните Родопи, Странджа и Сакар ще има обилни количества. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 m ще е към 4°, на 2000 m - към 0°.

През идващите дни ще се задържи най-вече облачно. В сряда преваляванията ще отслабнат, а в доста региони краткотрайно ще спрат. В четвъртък от запад още веднъж ще завали и вероятността за обилни превалявания още веднъж се покачва. Вятърът ще е до сдържан от североизток. Температурите ще се намаляват.

Със захлаждането в четвъртък следобяд и през нощта против петък тук-там в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще се примесва или краткотрайно ще минава в сняг. В петък преди обяд към момента тук-там ще има слаби валежи от дъжд и сняг, само че в следобедните часове в множеството региони ще спрат.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР