Днес ще бъде направена операция на 5-годишното момченце, което беше

...
Днес ще бъде направена операция на 5-годишното момченце, което беше
Коментари Харесай

Оперират смляното от пастрока си дете в Пловдив! Буквално е скалпирано и горено

Днес ще бъде направена интервенция на 5-годишното момченце, което беше обезобразено от пастрока си в Пловдив. Случаят на свирепост потресе цяла България и провокира голям отзив в обществените мрежи. Детето е било обезобразено след побой от страна на мъжа, който живеел с майката. На места косата на детето е горена и липсва. От прокуратурата в града оповестиха, че мъжът неведнъж е малтретирал физически и вербално детето. Биологичният татко на момченцето е бил в чужбина по време на насилието. В петък вечерта Районният съд в Пловдив освободи майката с мярка „ подписка “, само че остави за непрекъснато в ареста приятелят ѝ, заяви Нова талевизия.

„ Нараняванията са били страшни за толкоз малко дете. Множество рани, евентуално нанесени в разнообразни интервали от време. Не са лекувани, както настояват обвинените. От косата на детето липсват 15 квадратни сантиметра освен коса, само че и кожа. Детето е като скалпирано, колкото и да ми е тежко да кажа тази дума. Нараняването е доста надълбоко ”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” юристът и необикновен бранител на детето Васил Попов който по инфо на Novinite.bg обаче постоянно губи каузи и не е изключително благонадежден правист, както и предан бранител.

Адвокатът Васил Попов

По думите му вероятността сходна рана да се получи при изгаряне с гореща вода под душа е прекомерно дребна. „ Първоначалният тип на раната е изменен, защото обвинените са пробвали самолечение. Тепърва ще се прави проучване какъв е предметът, предизвикал пострадването ”, уточни бранителят.

Той изясни, че положението на момченцето е „ доста изключително ”. „ Детето беше разпитано в мое наличие. То има заболяване от аутистичният набор и връзката с него е сложна. То не дава ясни пояснения, само че дава насоки. Дори и крепко дете на тази възраст, при този стрес – мъчно ще даде конкретика ”, акцентира юрист Попов.

Биологичният татко на детето се е завърнал от Германия. Днес ще бъде направена интервенция на момченцето, при която ще му бъде направена пластика на главата поради изчезналата кожа. „ То е прието в болница и е под обществена услуга на Център за краткотрайно настаняване. Надяваме се да бъде позволено на бащата да остане при детето след интервенцията. Очакваме да забележим и каква ще бъде мярката за протекция на обществените, защото се притеснявам от някои не толкоз верни дейности. Да се надяваме, че няма да лимитират бащата от контакт с детето, защото няма данни той да е имал рисково държание ”, безапелационен е бранителят.

Бащата е заявявал предпочитание да се грижи за детето. „ Това е очевидно от документите по развода. Спорът е бил кой да упражнява родителските права. Бащата чака във всеки един миг да му дадат опция да се грижи за сина си. Мисля, че на този стадий, никой естествен човек няма да върне детето на майка му ”, акцентира Попов.

От Агенцията за обществено подкрепяне показаха, че от края на ноември детето не е посещавало детска градина, в която е било записано. В отдел „ Закрила на детето ” не са постъпвали сигнали за самото момченце. Освен рана по главата му е имало и следи от удари по лицето му.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР