Днес ще бъде много ветровито със силен и бурен северозападен

...
Днес ще бъде много ветровито със силен и бурен северозападен
Коментари Харесай

Жълт и оранжев код за опасно време в цялата страна

Днес ще бъде доста прохладно със мощен и плевел северозападен вятър, който през нощта в Североизточна България ще се усилва до ураганен.

Оранжев код е в действие за областите Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Сливен, София-област, Търговище, Шумен.

В останалите области е в действие жълт код: Благоевград, Велико Търново, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Смолян, София, Стара Загора, Хасково, Ямбол.

Преди обяд превалявания ще има в Южна и Източна България, най-вече от дъжд, по високите полета - от дъжд и сняг. След обяд сняг ще завали и в Североизточна България, а през нощта - и в югоизточните региони. Със захлаждането в нощните часове за малко там ще се образува тънка снежна завивка.

По Черноморието ще доминира облачно време с превалявания от дъжд, обилни по южното крайбрежие. Ще е прохладно със мощен и плевел вятър, който през нощта по северното Черноморие ще се усилва до ураганен. Максималните температури ще са от 11° до 13°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала, през нощта по северното крайбрежие - до към 5 - 6 бала.

В планините ще доминира облачно време с превалявания основно от сняг. В масивите от Западна България и по Старопланинското било ще се образува снежна завивка. Ще духа мощен и плевел север-северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 м ще е към минус 2°, на 2000 м - към минус 8°.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР