Днес ще бъде малко по-топло с максимални температури от 7

...
Днес ще бъде малко по-топло с максимални температури от 7
Коментари Харесай

Очакват ни значителни валежи и застудяване - вижте кога

Днес ще бъде малко по-топло с оптимални температури от 7 до 15 градуса. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Ще доминира слънчево време с повече облаци над Южна България, само че превалявания се чакат основно в Рило-Родопската област.

През нощта ще остане прохладно. По-значителна облачност и местни валежи ще има в северозападните и югоизточните региони. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред минус 2° и 3°, по Черноморието от 3 до 5 градуса, а оптималните сред 9° и 14°, в София към 9 градуса.

Ще духа слаб, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина - сдържан вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, само че още веднъж по-голяма е вероятността за валежи в Рило-Родопската област, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1200 метра надморска височина.

Ще духа сдържан вятър от запад-югозапад. Температурите едва ще се покачат и оптималните в курортите ще са от минус 4° на Алеко до 2° в Боровец.

И на следващия ден на Британските острови и във Франция ще бъде с превалявания от дъжд. Ще вали и на доста места в Източна Европа, в това число и на Балканите, като в северните елементи от полуострова преваляванията ще са от сняг, а в южните от дъжд.

У нас през почивните дни се чака едва и краткотрайно стопляне. Облачността ще бъде променлива, а валежи ще има единствено на обособени места, с по-голяма възможност в планинските и западните региони. В началото на новата седмица се чакат още веднъж съвсем повсеместни и обилни превалявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР