Днес ще бъде гласуван вотът на недоверие към правителството на

...
Днес ще бъде гласуван вотът на недоверие към правителството на
Коментари Харесай

Депутатите ще гласуват по вота на недоверие по ракиено време, преди това избират шеф на НС

Днес ще бъде гласуван вотът на съмнение към държавното управление на премиера Кирил Петков.

Депутатите ще заседават общо 2 пъти. От 9 часа е постоянното пленарно съвещание, на което се чака да бъде определен нов ръководител на Народното събрание.

Вечерта пък народните представители ще се съберат изключително от 19.10 ч. за гласуването на вота на съмнение към кабинета. Според правилника гласуването е не по-рано от 24 часа от края на дебатите от вчерашния ден. Иначе казано след 19 часа, по ракиено време (макар за някои то да започва по-рано, то класиката сочи, че то е малко след края на работния ден),  ще стане ясно дали ще оцелее държавното управление на Кирил Петков или кабинетът му ще падне, откакто вотът на съмнение споделят, че ще поддържат ГЕРБ, Движение за права и свободи, някогашните съуправляващи от " ИТН " (ИТН) и " Възраждане ". Четирите партии имат общо 125 депутати.

Кирил Петков към този момент няколко пъти разгласи, че търси народни представители, които да го поддържат. Засега обаче държавното управление има единствено 115 сигурни гласа, при нужни 121.

На постоянното съвещание депутатите се чака да одобряват правила за избор на нов ръководител на законодателния орган и да изберат подобен.

Вчера от " Продължаваме промяната " (ПП) обявиха, че имат намерение да предлагат още веднъж някогашния парламентарен началник Никола Минчев, който предходната седмица беше предварително освободен.

" Нашият ръководител - господин Никола Минчев - ние се гордеем с него и неговата работа и ще се радваме още веднъж той да бъде наш претендент ", сподели краткотрайният ръководител на Народното събрание и народен представител от Политическа партия Мирослав Иванов.

Минчев не удостовери тази информация, а от последвалите мнения стана ясно, че групата на Политическа партия може въобще да не излъчи собствен претендент.

Другото име, което до неотдавна се спрягаше, е това на Ива Митева от парламентарната група на Има Такъв Народ и някогашен съдружен сътрудник. Тя обаче сподели, че не желае да бъде номинирана и не е съдбовно, в случай че не се избере ръководител в 14-дневния период, избран в правилника.

" Не, няма да бъда аз на този стадий. До момента, в който не се успокои ситуацията, считам, че ръководител на Народното събрание би трябвало да е човек, за който ще има единодушие от целия парламент и аз не знам кой сътрудник би се нагърбил с тази работа и никой няма да желае да е в това състояние да бъде унижаван всеки ден. "

Точката е планувана като първа за през днешния ден.

В седмичната стратегия на Народното събрание е и проекторешението за установяване на правила, по които ще се оферират претенденти за ръководител на Антикорупционната комисия КПКОНПИ. Управляващите към този момент обявиха, че техният претендент за поста е вътрешният министър Бойко Рашков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР