Днес ще бъде 30-ия ден на протести в София и

...
Днес ще бъде 30-ия ден на протести в София и
Коментари Харесай

Бившият министър на туризма Ангелкова с коментар за блокадите и що е то демокрация

Днес ще бъде 30-ия ден на митинги в София и страната. Антиправителствените демонстрации започнаха след влизането на прокуратурата в президентството и акцията на Христо Иванов в парк "Росенец ". Тази нощ обаче палатковите лагери в столицата и други градове бяха отстранени при профилирана интервенция на Министерство на вътрешните работи. Движението беше обновено, а от ръководещите не пропуснаха да припомнят, че митингът е право на всеки жител, само че не би трябвало да бъде налаган.

Мнението си по тематиката изрази и някогашният министър на туризма и сегашен народен представител от ГЕРБ Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard. Тя разгласява пост във фейсбук, който гласи:

"Уважавам правото на всеки жител да изрази и отбрани мнението си. Правото на митинг също е една от деянията на демократичното общество. Но тъкмо поради демокрацията, която имам вяра отстояваме всички, изразяването на позицията не би трябвало да е за сметка на тъпчене на правата на други български жители. В правова страна законите би трябвало да се съблюдават от всички ".



Палатки в София към този момент няма, отпушиха основния "Орлов мост "

В расора, който до скоро заемаше Ангелкова, също има неодобрение. Имаше няколко протестни демонстрации на турооператори, хотелиери и ресторантьори, които са недоволни от ограниченията на държавното управление за подпомоагане откакто рецесията с ковид ги удари съществено. Наложи се среща първо с новия министър на туризма и вицепремиер Марияна Николова, най-после представители от сектора се срещнаха и с министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР