Днес ще бъдат отворени няколко хуманитарни коридора от украински градове

...
Днес ще бъдат отворени няколко хуманитарни коридора от украински градове
Коментари Харесай

Украйна се надява, че Русия да спре огъня, за да евакуира мирни граждани

Днес ще бъдат отворени няколко филантропични коридора от украински градове и села, в това число от обсаденото южно пристанище Мариупол, с цел да може мирните жители да изоставен тези обитаеми места, съобщи украинската вицепремиерка Ирина Верешчук и добави, че се надява Русия да съблюдава прекратяването на огъня, с цел да може коридорите да проработят, съобщи Ройтерс.

Тя добави, че Украйна възнамерява да изтегля жителите на няколко градове и села в регионите на Киев, Суми и няколко други области, където боевете не престават. “Надявам се, че денят ще мине добре, всички планувани направления ще бъдат отворени и Русия ще съблюдава отговорностите си да подсигурява режима на преустановяване на огъня”, акцентира Верешчук във видеообръщение.

Усилията да се даде опция за безвредно извеждане на жителите на Мариупол се провалиха нееднократно през последната седмица, напомня Ройтерс.

Руските сили са позиционирани тази заран към Киев и блокират Мариупол, където хиляди хора са под тежка блокада, отбелязва Франс прес. Местни медии оповестиха, че тази заран в Украйна още веднъж са прозвучали сирените за въздушна паника, най-много в огромните градове - Киев, Одеса, Харков и Днепър.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР