Днес шествието е по-голямо заради участието и на протестиращите срещу

...
Днес шествието е по-голямо заради участието и на протестиращите срещу
Коментари Харесай

Навръх 1 Май! Париж Отново Е В Пламъци! Видео Директно От Мястото, Кървави Сблъсъци!

Днес шествието е по-голямо поради присъединяване и на протестиращите против политиките на президента Макрон " жълти жилетки ", както и проведена проява в отбрана на климата, шествие на синдикатите за 1 май.

По последни данни на Агенция Франс Прес арестуваните са над 200.

По-рано през днешния ден стана ясно, че защитата за днешните демонстрации са мобилизирани над 7 000 служители на реда и жандармеристи.

Стана ясно, че измежду потърпевшите хора са двама публицисти - на Агенция Франс Прес и " Риа Новости ". Те са били атакувани от деятел от така наречен " черен блок ".

Радикалистите започнаха да хвърлят бомбички, камъни, бутилки и да разрушават към 2 часа пред началото на самия марш, което сътвори блъсканица. От своя страна органите на реда дават отговор със сълзотворен газ и гранати с гуми топченца, с които да прекратят вандализма. Полицаите може да прибегнат доводни оръжия.

Полицаите са претърсили хиляди хора за рискови предмети, само че все пак безчинствата не престават - радикалните деятели употребяват всичко, което им е на разположение.

На клип в обществените мрежи се вижда по какъв начин хора с черни облекла и маски чупят прозорците на паркиран полицейски бус и се пробват да го преобърнат.

Изпотрошени са и голям брой коли. След през днешния ден доста парижани няма познаят колите си, пишат консуматори в обществените мрежи.

Преди да се съберат хората управляващите в Париж задължиха всички притежатели на магазини и заведения по маршрута на шествието да затворят обектите си.
Не работят и доста метростанции.

Протести има и в други френски градове.

В Бордо са се събрали към 5 000 души. Толкова са протестиращите и в Нант. Там демонстрациите са мирни.

В Тулуза и Лион митингите са по-многобройни. Начело на шествията са протестанти с жълти жилетки, следвани от синдикати.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР