Днес шефът на Telegram Павел Дуров беше освободен от ареста

...
Днес шефът на Telegram Павел Дуров беше освободен от ареста
Коментари Харесай

Френските власти пуснаха Павел Дуров от ареста

Днес шефът на Telegram Павел Дуров беше освободен от ареста във Франция, откакто преди дни беше арестуван по обвинявания, че платформата за известия се употребява за противозаконни действия.

Въпреки това Дуров не е освободен от отговорност, а ще би трябвало да се изправи пред съда във Франция. Там ще се реши дали ще има публично следствие по отношение на потреблението на чат-приложението в помощ на проведената престъпност.

" Следователят приключи полицейския арест на Павел Дуров и ще го изправи пред съда за първо явяване и допустимо покачване на обвиняване ", заяви Асошиейтед Прес, цитирайки изказване на парижката прокуратура.

Роденият в Русия милиардер беше арестуван в събота, 24 август, на летище Льо Бурже във Франция, откакто дойде с частен аероплан от Азербайджан.

Днес стана ясно и че с изключение на Павел Дуров, френските управляващи търсят и брат му Николай, който е съосновател на компанията. Това заяви изданието „ Политико ", базирайки се на френски административен документ, до който то е получило извънреден достъп.

Той сочи още, че френското скрито следствие на Telegram е почнало месеци по-рано, в сравнение с се смяташе до момента - заповед за ареста на двамата е издадена още през март тази година. Случаят се върти към отхвърли на обществената мрежа да сътрудничи на следствие на френската полиция за полова употреба на деца. Разследването е почнало след многократни отводи от Telegram да разпознават профил в приложението.

От Telegram оповестиха след задържането на Дуров, че политиката им изцяло съответствува със " стандартите в промишлеността ". Би Би Си обаче разкри, че компанията зад чат програмата не взе участие в нито една от интернационалните стратегии за засичане и унищожаване на детска порнография и употреба на деца онлайн, цитира Клуб " Z ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР