Днес Севиля и Ювентус ще изиграят реванша си от полуфиналите

...
Днес Севиля и Ювентус ще изиграят реванша си от полуфиналите
Коментари Харесай

Домакинството прави Севиля фаворит срещу Ювентус

Днес Севиля и Ювентус ще изиграят реванша си от полуфиналите в Лига Европа. След първия мач в Торино резултатът е еднакъв (1:1), което на процедура слага днешния хазаин като любимец за класиране на финала. В другата полуфинална двойка противници са Рома и Байер Леверкузен, като „ вълците “ извоюваха скъп задатък от 1:0 след своето домакинство.


Миналата седмица Севиля бе по-добрият тим на терена на „ Алианц Стейдиъм “. Юсеф Ен-Несири изведе гостите напред в 26-таминута при тотално превъзходство за испанците през първата част. Резултатът тук можеше даже да бъде и по-изразителен. След почивката предстоящо функциите бяха разменени и Ювентус бе доста по-активният тим в офанзива. Желаното изравнително попадение падна чак в 97-та минута, като негов създател бе резервата Федерико Гати.

В неделя и двата тима съумяха да завоюват своите срещи от родните шампионати. Севиля реализира класическо 3:0 като посетител на Валядолид в един ужасно динамичен дуел с общо 45 удара към двете порти. Ювентус пък посрещна вкъщи Кремонезе и не срещна никакви компликации напълно да управлява събитията на терена и да завоюва с 2:0. С този триумф отборът е на точка от това да си подсигурява присъединяване в идващия сезон на Шампионска лига.

През този сезон Байер Леверкузен припомня за славните европейски моменти. Съперник в полуфинала е Рома, който съумя да вземе нежен скъп гол задатък преди реванша. Миналата седмица на „ Олимпико “ видяхме безусловно равносилен дуел. В последна сметка домакинският фактор, атмосферата по трибуните и най-много опитът на Жозе Моуриньо бяха основни за постигането на тази толкоз мечтана победа.

Краен успех за Рома в Лига Европа остава единственият път към Шампионска лига през идващия сезон. „ Вълците “ се намират в ужасяваща форма в Серия А, където липсва победа в последните пет кръга. В неделя Рома позволи нов разочароващ резултат, като не се разписа при нулево реми във визитата си на Болоня. Така отборът остава шести в подреждането с задатък от точка пред Аталанта.

Байер Леверкузен също търпи спад в своите резултати напоследък, с което губи борбата за европейските квоти от Бундеслигата. В средата на сезона обаче „ аспирините “ бяха доста надалеч от първата половина и даже на едвам няколко точки от зоната на изпадащите, тъй че постигнатото в последните месеци е голям триумф. В неделя отборът приключи 1:1 като посетител на Щутгарт, изравнявайки от дузпа.

Днес ще се изиграят и реваншите от полуфиналите в Лигата на конференциите.

Програма

Лига Европа:

22:00, Байер Леверкузен – Рома

22:00, Севиля – Ювентус

Лига на конференциите:

22:00, АЗ Алкмаар – Уест Хем

22:00, Базел - Фиорентина. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР