Днес северозападният вятър отново ще се усили, ще е умерен,

...
Днес северозападният вятър отново ще се усили, ще е умерен,
Коментари Харесай

Жълт код в 13 области за бурен вятър

Днес северозападният вятър още веднъж ще се усили, ще е сдържан, краткотрайно мощен. 

Жълт код е разгласен в 13 области от страната. Това са Благоевград, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, София-град и София-област. 

Очаква се мощен северозападен вятър със междинна скорост от 14-19 метра в секунда, тук-там и с пориви до 21-24 метра в секунда.

Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. 

Облачността ще е по-често забележителна. От запад на изток ще има превалявания от дъжд и сняг, на повече места в Северна и Източна България. По проходите в Стара планина ще вали сняг и ще има условия за виелици. Максималните температури ще са сред 3 и 8 градуса, малко по-високи тук-там в Южна България, в София - към 4 градуса.

Над планините облачността ще е променлива, по-често забележителна. Валежи от сняг ще има на повече места в Стара планина и там има условия за виелици. Ще духа плевел, краткотрайно ураганен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е към минус 1 градус, на 2000 m - към минус 6 градуса.

По Черноморието облачността ще е постоянно забележителна . На места, основно след обяд, ще има превалявания от дъжд, в северните региони ще се примесват със сняг. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са 5-8 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще се покачва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР