Днес Северна и Южна Корея проведоха разговори за откриване на

...
Днес Северна и Южна Корея проведоха разговори за откриване на
Коментари Харесай

Двете Кореи обсъдиха въпроса за гореща телефонна връзка между лидерите

Днес Северна и Южна Корея организираха диалози за разкриване на гореща телефонна линия сред водачите на двете страни, оповестява АП.

Проведените при закрити врата диалози на работно равнище в гранично село са част от подготовката на срещата на върха на 27 април сред водача на КНДР Ким Чен-ун и президента на Република Корея Мун Дже-ин. Това ще е третата среща на върха сред двете Кореи от края на Корейската война през 1950-1953 година

 Северна и Южна Корея още веднъж договарят на високо ниво
Северна и Южна Корея още веднъж договарят на високо ниво

Подготвят срещата сред водачите на двете страни

За май пък се планува среща сред Ким и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Преди днешната среща Южна Корея не сподели съответно какво ще се разисква с изключение на гореща линия сред водачите. Двете страни се съгласиха да не разкриват наличието на диалозите, до момента в който не реализиран съглашение.

Според Сеул Ким е изразил подготвеност да договаря за нуклеарната стратегия на Северна Корея по време на срещите с Мун и Тръмп. Но това към момента не се удостоверява публично от Пхенян.

През предишния месец водачът на Северна Корея направи изненадваща аудиенция в Пекин, където се срещна с китайския държавен глава Си Дзинпин.

 Китай удостовери за визитата на Ким Чен-ун
Китай удостовери за визитата на Ким Чен-ун

Стратегическо посещаване в Пекин

По-рано тази седмица Република Корея и КНДР организираха договаряния на работно равнище, на които разискаха протокола, сигурността и медийното отразяване на срещата по-късно този месец. Те ще проведат минимум още една среща, с цел да обсъдят дневния ред, а също по този начин по какъв начин Ким ще дойде в граничното селце за диалозите.

Южнокорейски медии спекулират дали Ким ще премине демилитаризираната зона като алегоричен жест на мир. Двете страни също би трябвало да решат какъв брой пъти Ким и Мун ще се срещнат на 27 април и дали част от срещата ще бъде излъчена онлайн по малкия екран.

През март двете страни се съгласиха да открият директна връзка сред Мун Дже-ин и Ким Чен-ун. Според Сеул функционираща телефонна връзка сред двамата ще помогне за определяне на разговор и понижаване на неразбирателството по време на напрегнати моменти. Двамата водачи възнамеряват да проведат първия си телефонен диалог преди срещата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР