Днес, седем ученици от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”, ППМГ

...
Днес, седем ученици от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”, ППМГ
Коментари Харесай

Ученик беше директор на офис на НАП Видин за един ден

Днес, седем възпитаници от ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров”, ППМГ "Екзарх Антим I " и СУ „ П. Р. Славейков” работиха в Национална агенция за приходите - Видин в границите на самодейността „ Мениджър за един ден”. За следващ път Офиса на Национална агенция за приходите в гр. Видин се включи в самодейността „ Мениджър за един ден” за да даде начало на кариерната реализация на учениците от района.
Мариан Маринов от ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров “ влезе в ролята на шеф на офис Видин. На извършената оперативка той интензивно се включи в разпределянето на дилемите и отговорностите сред другите звена в администрацията. В рамките на работния ден организира срещи със чиновници на офиса, по отношение на осъществяване на отговорностите им и разпредели входящата преписка за деня.
Павел Илиев от ППМГ „ Екзарх Антим I “ стана шеф на отдел „ Услуги за клиенти “. Основната му задача беше да следи за бързината и качеството на обслужване на клиентите на приходната администрация посредством Системата за ръководство на опашките. Уточняването на здравен статус и издаването на удостоверения бяха най-натоварените действия, само че с напъните на целия екип отдела съумя да обслужи 204 клиенти, посетили видинския офис на организацията.
Началника на отдел „ Обработка на заплащания и отговорности “, Албена Ангелова от СУ „ П.Р.Славейков “ ревизира осчетоводяването на постъпилите доходи от налози и осигуровки в сметките на офис Видин през вчерашния ден и разпредели получените в отдела актове за прихващане и възобновяване за осчетоводяване. С помощта на сътрудниците проучва и поправя данъчно-осигурителните сметки на три задължени лица.
Никол Ниницова от СУ „ П.Р.Славейков “, като шеф на бранш „ Ревизии “ се включи при възлагането на проверка на компания, за която в Национална агенция за приходите има данни, че укрива приходи и не заплаща налози и осигуровки и разиска с ръководителите на екипи настоящите ревизионни производства.
Веселка Тодорова от ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров “, като шеф на бранш „ Проверки “ взе участие във възлагането на инспекции за прихващане и възобновяване на компаниите заявили Данък добавена стойност за възобновяване за изтеклия данъчен интервал.
Началника на бранш „ Събиране “, Синтия Стоянова от ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров”, извърши разбор на новообразуваните изпълнителни каузи и разпореди на обществените реализатори предприемането на съответни дейности за налагане на обезпечителни ограничения на длъжниците с просрочени отговорности над 5 000 лв..
Главния юрист в отдел „ Обжалване “ Ивана Асенова от ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров”, прегледа за правомерност 10 акта за административно нарушаване, формирани от органи по приходите в офис Видин и утвърди две заповеди за запечатване на търговски обекти, в които данъчните са открили, че не се издават касови бележки.
„ Считаме, че с присъединяване ни в самодейността „ Мениджър за един ден” оказваме помощ за професионалната реализация на младежите в нашия град. Надяваме се учениците да схванат нуждата и изгодите от заплащането на налози и осигуровки, както и че работата в приходната администрация е натоварена, сложна и виновна, само че също по този начин е нужна и значима за държавата” съобщи Ирена Илиева, шеф на Офис на Национална агенция за приходите Видин.
По традиция в края на работния ден учениците споделиха усещанията си от работата и получиха документи за присъединяване си в самодейността. „ Освен многото потребни познания, които получихме и които ще са ни потребни в живота, през днешния ден научихме, че всеки би трябвало да даде дължимото с цел да може да употребява обществените богатства, които страната дава на своите жители. “ съобщи Мариан Маринов, от името на всички мениджъри, работили в офис на Национална агенция за приходите Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР