Днес се връщаме към рубриката “Възстановяване, за да поговорим за

...
Днес се връщаме към рубриката “Възстановяване, за да поговорим за
Коментари Харесай

Росен Александров: Най-важното нещо в професионалния превенцията, а не лечението на травмите | „В темпото на Кари“, 17.06.2023

Днес се връщаме към рубриката “Възстановяване ”, с цел да поговорим за значимата тематика, която може да ни спести доста болежка и време – предварителна защита. Намираме се в кабинета на физиотерапевт Росен Александров, чийто богат опит обгръща спортисти, футболисти, състезатели по тенис на маса и още. Кариерата на Росен стартира в България, само че се придвижва в Обединените Арабски Емирства и Европа.

Най-важното нещо в професионалния спорт и постигането на високи спортни резултати е предварителната защита, а не лекуването. Четири са главните анатомични структури, които бихме могли да контузим – това са костите, мускулите, сухожилията и връзките. Всички тези анатомични структури имат друго време за възобновяване, а в една контузия постоянно вземат участие и четирите, изясни експертът.

Според него една от най-важните стъпки, когато състезател получи контузия, е да се направи разбор коя от структурите е наранена най—силно и да се стартира с нейното лекуване. Има специфичност по възобновяване. Костите и мускулите като анатомични структури са извънредно добре кръвоснабдени  и се възвръщат доста бързо. Ако обаче има контузия на сухожилие или връзка, възобновяване е по-сложно и постепенно, безапелационен беше Росен Александров.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР