Днес се състоя среща между представители на музикалния бранш и

...
Днес се състоя среща между представители на музикалния бранш и
Коментари Харесай

Представители на музикалния бранш: Необходимо е да има повече българска музика в родния радио и ТВ ефир

Днес се състоя среща сред представители на музикалния отрасъл и народните представители от Вътрешна македонска революционна организация в ПГ на „ Обединени патриоти “. Срещата бе проведена по самодейност на члена на Комисията по просвета и медии към Народно събрание Мария Цветкова, участваха и депутатите – Красимир Богданов, Деан Станчев и Йордан Йорданов.

От страна на сектора участваха: Атанас Пенев (БТР), Деян Каменов (Д2), Петър Писарски (Атлас), Иван Гатев (Контрол), Васил Бележков (Епизод), ДиДжей Росен Стоев, Румен Бояджиев (класически и кино композитор), Васил Гюров (Ревю), музикантът Васил Стоев, Стойчо Иванов и Тихомир Георгиев.

От Вътрешна македонска революционна организация сме уверени, че българската музика заслужава почтено място в българския ефир. Важен е Вашият труд, тъй като Вие сте тези, които са основали безконечните песни на България. Чрез нашия законопроект целим и да подтикваме младите български реализатори да останат и да се осъществят в България.

Така се обърна Мария Цветкова към присъстващите от сектора във връзка законопроекта, който бе импортиран още януари месец от страна на Вътрешна македонска революционна организация и неподкрепен на Комисия по просвета и медии.

Наско от БТР, както е по-известен, изрази възмущението си, че преди няколко месеца бе наложено на питателните вериги да оферират избран % българска стока в магазините си. Защо това да не бъде приложено и в музиката, разяснява той и добави:

По този метод ще запазим парите да остават в нашата страна. Не става въпрос дали ние ще вземем на края на годината 2 или 4 лева повече, става въпрос за културата. Българската музика би трябвало да остане като просвета за нашите внуци.

Всички се сплотиха към концепцията за идни бъдещи дейности, посредством които ще разпространяват идеята „ За повече българска музика “, както и за битката по отношение на приемането на подобен законопроект, който цели съхраняването на българщината.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР