Днес се състои шестият пореден антиправителствен протест. Граждани започнаха да

...
Днес се състои шестият пореден антиправителствен протест. Граждани започнаха да
Коментари Харесай

Шести пореден ден на протести в София

Днес се състои шестият следващ антиправителствен митинг. Граждани започнаха да се събират пред президенството, като началният част на демонстрацията е 17 ч.

Освен в столицата хората показват недоволството си и по улиците на Бургас, Благоевград, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Велико Търново, Варна, Шумен, Добрич, Силистра, Русе, Габрово, Монтана, Плевен, Видин и Ямбол. Българската общонст в в Берлин, Лондон и Виена също стачкува за следващ ден.
 
 Шести следващ ден на антиправителствените митинги Снимки: Георги Димитров

„ Като човек, който стачкува от 30 години, достоверно, в никакъв случай не сме имали гаранция, че това, което желаеме ще се случи. И в този момент няма гаранция. Когато са на власт, те имат вяра, че това, което вършат е вярно. Всеки човек се самозаблуждава. Може би най-после ще се разсънят, когато видят какъв брой хора считат, че не е вярно “, съобщи Аделина Банакиева. Тя е безапелационна, че който и да пристигна на власт няма да е по-лош, по-срамен и по-некомпетентен от тези, които в този момент ни ръководят, съобщи БГНЕС.

„ За тези 10 години те изчерпаха цялата непросветеност на страната, като ни я назначиха за ръководещ. Всичко, което се появи ще бъде по-слабо, надлежно ще би трябвало да се сплотява и ще е малко по-разумно и слушащо хората. Защото тези дотам са единовластни, ние от дълго време нямаме три управляващи. Те дотам си имат вяра, че просто не слушат никого “, разяснява тя и акцентира, че страната ни има потребност от експертно и съдружно ръководство. Банакиева призна, че и тя има информация за платени протестиращи и провокатори, като измежду тях са хора от агитки. Според нея те са най-малко 100 души и призна, че нееднократно ги показват на полицията. „ Не знам кой им заплаща, само че те ни пречат извънредно. Ние главно пазим полиция и жандармерия от провокатори. Ако някой знае кой им заплаща, апелирам, заловете ги “, прикани дамата.
 
 Шести следващ ден на антиправителствените митинги Снимки: Георги Димитров

Галентин Грозев държи българския байрак и е уверен, че рано или късно ръководещите ще подадат оставка.

„ Ще има резултат. Аз имам религия и вяра. Ако остана и самичък ще стачкувам и не тъй като съм вманиачен, а тъй като съм свободен да го направя. Виждам, че освен тук, а в цяла България, нещо което не се е случвало от 1997 година, хората започнаха да се разсънват и да стачкуват. И то не за някакви съответни промени или нещо, просто им омръзна от цялата политическа система. Също както и на мен “, съобщи той и добави, че предприемането на дейности се бави, тъй като ръководещите се надяват да им се размине, само че е безапелационен, че този път няма да им се получи.

„ Това няма да стане с оглед и на вчерашното изказване на посолството на Съединени американски щати. След като и посолството поддържа народа и митинга, а не поддържа държавното управление, явно, че и външната поддръжка за това държавно управление е паднала. И в случай че са толкоз мощни да отидат на избори и да видят какво ще им се случи “, добави мъжът.

Според него постоянно има опция и след Борисов, народът ще излъчи водачи, като единствено на този митинг има най-малко трима. И е уверен, че е време в политиката да влязат чисти и енергични хора и всичко това, което се случва е напълно естествен развой в една демократична страна.
 
 Шести следващ ден на антиправителствените митинги Снимки: Георги Димитров

 Шести следващ ден на антиправителствените митинги Снимки: Георги Димитров

 Шести следващ ден на антиправителствените митинги Снимки: Георги Димитров

Той е безапелационен, че на митинга са виновни към страната и не може да си изясни кой и за какво ще заплаща на 20 000 души всеки ден.

На митинга е и младо момче, което носи маската на американския президент Доналд Тръмп.

„ Тук съм пристигнал за смяна, за по-добро, за повече независимост и гласът на хората да бъде чут. Протестирам за демокрацията, тъй като в България, тя е извънредно застрашена. На мнение съм, че без да има чиста, директна народна власт нищо не може да бъде устойчиво “, разяснява Александър Жабарски и твърди, че все пак се усеща свободен. Според него това е въпрос и на вътрешно чувство.

От Столична дирекция на вътрешните работи по-рано молиха жителите да не се поддават на провокации.

Служители на Столична дирекция на вътрешните работи са ангажирани с защитата на митинга в центъра на София . Отново в първите редици са служителите на реда с жилетки „ Антиконфликт “- ясно обръщение, че задачата им е опазването на публичния ред и на сигурността за жителите. Това оповестиха от полицията.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР