Днес се регистрирахме с мандатоносителите от предишните избори. (ПП)

...
Днес се регистрирахме с мандатоносителите от предишните избори.  (ПП)
Коментари Харесай

Асен Василев: Никога не сме казвали, че сме готови на следизборна коалиция с ГЕРБ


Днес се регистрирахме с мандатоносителите от предходните избори. " " (ПП) ще се дорегистрира към обединението, тъй като към момента чакаме вписването от съда, като чакам да се случи до 7 дни. Тръгваме към изборите с упоритостта за първо място. Шансовете с нашите досегашни сътрудници да съберем 121 места в бъдещия парламент са много огромни. Всичко зависи какъв брой хора ще излязат да гласоподават. 

Това сподели в предаването " Още от деня " съпредседателят на Политическа партия и някогашен финансов министър. 

" Социологията излезе към края на деня. Имаме диалози с " Демократична България " (ДБ) и допускам че до ден-два ще излезем с общо мнение. В общи линии социологията сподели, че нещата са на кантар - дали ще се явим дружно или поотделно, няма изключително придвижване на гласоподаватели. Ние не се борим за най-вече гласове за Политическа партия, а да има достатъчнно гласове за повече от 121 депутата и постоянна коалиция в идващия парламент. В обединението имаше разминавания с Българска социалистическа партия и Демократична България. Мога да приказвам за финансите. Там Българска социалистическа партия искаше напредничав налог, ДБ настояваше да остане плоския налог и той остана. Ние и Българска социалистическа партия искахме обществена стратегия, която не беше правена 15 години, а Демократична България нямаха такива оферти. Социалната стратегия беше осъществена. Ние взехме положителните неща и от дясното, и от лявото. Ако гледаме ляво-дясно, ние от Политическа партия сме в центъра ", добави той. 

" Различията не са непреодолими и всичко се взема решение с диалози. Има фундаментални неща, по които и трите партии сме единомислещи. Първото е, че не би трябвало да се трансформира геополитическата ориентировка на България. Второто е, че страната би трябвало да се ръководи по нов метод. Когато се слагат нещата на прагматична основа, в действителност се стига до едни решения, които са много положителни ", сподели още Василев. 

" Инфлация има в целия свят. Няма по какъв начин да спрем растежа на цените. Независимо кой е на власт, няма по какъв начин да се понижат цените. Различното е, че предходното държавно управление даде един огромен обществен пакет от ограничения, с които хората да понесат малко по-леко инфлацията. Всички приказват за безпорядък и рецесии. За образец мога да дам последните изявления на господин Борисов от " Неохим ". Той разгласи там - оле, мале, предприятието ще банкрутира. Пълна неистина. Видя се, че " Неохим " е на облага от 75 млн. лв. за първите шест месеца, затварят за планов ремонт и не са съкратени 65 служащи. Друга неистина е, че ще имаме студена зима. Газ има. Просто служебното държавно управление би трябвало да си свърши работата, а не да плаши хората. Ние си свършихме работата, когато " Газпром " ни спря доставките. Нито бизнесът, нито хората останаха без газ. Можем без съветски газ. Аз персонално не знам в България да влиза съветски газ посредством медиатори. Решението за съветския газ беше напълно икономическо. " Газпром " нарушиха едностранно контракта. Ние изпълнявахме всички клаузи по този контракт, даже и откакто ни стопираха газа. Няма по какъв начин да плащаме неустойки. Напротив, " Газпром " ще би трябвало да ни заплаща неустойки поради неизпълнението на контракта ", безапелационен бе някогашният финансов министър. 

" Според мен една от грешките ни е, че сменихме прекомерно малко хора в администрацията. Аз персонално не мисля, че има проблем сред Политическа партия и президента Радев. Според мен има мощни несъгласия по дадени тематики, които би трябвало да се разрешат с диалози. Не мисля, че служебният кабинет демонстрира реваншизъм и не се тормозя от организацията и провеждането на изборите. Никога не сме казвали, че сме подготвени на следизборна коалиция с ГЕРБ. Казвали сме, че има доста почтени хора в ГЕРБ и в случай че те вземат властта в партията, което съгласно мен клони към нулата, тогава може да се мисли за коалиция. Не виждам късмет за следизборна коалиция с ГЕРБ. Готови сме да бъдем съпротива. Ние сме тук до момента в който не свърши мача. Първият рунд свърши. Поотупаха ни малко, научихме се на някои неща. Сега следва вторият рунд. Всичко зависи от жителите ", приключи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР