Днес се разгоря спор в Народното събрание по повод увеличаването

...
Днес се разгоря спор в Народното събрание по повод увеличаването
Коментари Харесай

Крум Зарков: Не виждам интрига за подкрепата за втори мандат на Радев

Днес се разгоря спор в Народното събрание във връзка увеличението на вноската на България в бюджета на Европейския съюз. Заместник-председателят на Българска социалистическа партия Крум Зарков съобщи, че те са желали от държавното управление доста повече информация за позициите, които са защитавали, по какъв начин се е стигнало до това решение.

" Решението беше взето и беше подложено а ратификация и беше ясно, че ще мине. Това, което се опитваме да създадем е да проведем спор вътре в Народното събрание за държанието на България в Европейски Съюз. Дебатът за личните запаси е спор за това какъв желаеме да е Съюзът. Собствените запаси не са единствено вноската на страните, вноската е единствено част - към Европейски Съюз отива част от Данък добавена стойност, отива част от митата. Всъщност това е въпросът защо с Европейски Съюз може да прави независимо или не ", разясни Зарков пред Българска национална телевизия.

Ние можем да създадем доста повече за Съюза и за себе си, а не просто да чакаме благодеяние и това беше основата на нашия спор през днешния ден, аргументира се депутатът от Българска социалистическа партия.

Зарков разяснява и импортираните промени на Закона за изключителното състояние в частта за преходните и заключителни разпореждания: " Какво е общото сред изключителното състояние и промяна на хазарта? Защото това се прави в този закон. Първата наредба е в действителност за изключителното състояние, става дума да се подкрепят обшините по избран механизъм. Това е една наредба. Следват още 8, в които се трансформират данъчни закони, държавния бюджет, Закона за хазартаи кой знае какво още ".

От Българска социалистическа партия възразяват този способ на работа, когато се изполва една тематика, с цел да се прокарат куп неща, които нямат нищо общо.

" А за какво се прокарват по този начин, а не по естествения ред? Всеки депутат има право да внесе тези оферти. Защото някой не желае да се видят същинските претекстове зад това и те нямат нищо общо с рецесията ", съобщи Зарков.

Според него огромният проблем с ограниченията е в тяхната непоклатимост и резистентност.

Крум Зарков разяснява и поръчката на президента Радев за втори мандат преди парламентарния избор.

" Президентът се декларира като ясна опция и показва своя политически път, който е да продължи своя престой в Президентството. Струва ми се, че би трябвало да бъде поздравен, също така е разумно, имайки поради публичната поддръжка, с която той се употребява. Във всичко, което сподели президентът, Българска социалистическа партия се разпознава, доста неща от тях ние сме инициирали. Става дума за два доста ясни самостоятелни един от различен, само че с ясни позиции политически субекти - президент и Българска социалистическа партия, които са главната институционална съпротива а това държавно управление ", съобщи зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия.

И изрично съобщи, че не вижда никаква конспирация в този въпрос.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР