Днес се провежда пореден протест на работници от Автомагистрали -

...
Днес се провежда пореден протест на работници от Автомагистрали -
Коментари Харесай

Протест на Автомагистрали - Черно море пред Министерския съвет

Днес се организира следващ митинг на служащи от " Автомагистрали - Черно море " - този път пред постройката на Министерския съвет в София.

Както се заканиха, протестиращите блокираха прилежащите булеварди към " триъгълника на властта ". Искането им остава непроменено - да им бъдат изплатени отговорности в размер на близо 37 млн. лв. за ремонта на Автомагистрала " Тракия " в сектора сред Чирпан и Стара Загора.



Група от протестиращите беше призната в Президентството, с цел да показват своите визии за решаването на проблема. По-рано такава среща им беше отказана от Министерския съвет с претекста, че би трябвало да се съблюдават противоепидемичните ограничения.

" Дотук една-единствена среща е извършена с държавното сдружение " Автомагистрали ", което ни даде предложение към мениджърския екип да изтеглят заем, което да покрие отговорностите си към личния състав и да се успокоят нещата, което е недопустимо, сподели Петя Стоянова от " Автомагистрали-Черно море ".

" Министър Комитова - като човек, който дава отговор за тези връзки - тя като изпълнителен човек да сезира и прокуратурата и всички държавни органи, а не да ни праща нас да се саморазправяме с някогашни ръководещи или с някой на улицата - откъде-накъде ", добави Тодор Капитанов от КНСБ.

Недоволните се заканиха, че в случай че настояванията им не бъдат чути, митингите ще продължат в цялата страна.

Репортер: Кристиян Гаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР