Днес се провежда държавният зрелостен изпит по български език. Над

...
Днес се провежда държавният зрелостен изпит по български език. Над
Коментари Харесай

643-ма зрелостници се потят на матурата по БЕЛ във Видин

Днес се организира държавният зрелостен изпит по български език. Над 52 000 зрелостници от цялата страна се явяват на матурата по български език и литература.
Изпитът започnа в 8 часа. Той е под формата на тест, който бе генериран рано тази заран в просветното министерство посредством компютър от 11 милиона вероятни комбинации. Тестът съдържа 40 въпроса, като ще има такива с 1 правилен от 4 вероятни отговора, както и със свободен отговор. Последната 41 задача е основаване на аргументативен текст по дадена творба. На матурата, която ще продължи 4 астрономически часа, би трябвало да се написа с черен химикал.
Авторът и творбата за 41-ия въпрос ще бъдат оповестени обществено, откакто завърши изпитът, а тематиката - след приключването и на изпита за зрелостниците със специфични просветителни потребности. След 16.00 часа в уеб страницата на Министерството на образованието и науката ще бъдат оповестени изпитните разновидности и ключът с правилните отговори за изпита.
В три учебни заведения на територията на Видин ще се организира матурата - езиковата гимназия "Й. Радичков ", професионална гимназия "Проф. Д-р Асен Златаров " и професионална гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев ". 643-ма зрелостници от видинските учебни заведения са подали заявки за явяване на държавен зрелостен изпит по български език. Резултатите от изпитите ще бъдат оповестени до 13 юни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР