Днес се провежда Годишния форум за устойчивост на Западните Балкани.

...
Днес се провежда Годишния форум за устойчивост на Западните Балкани.
Коментари Харесай

Борисов: Успяхме да привлечем вниманието към Балканите

Днес се организира Годишния конгрес за резистентност на Западните Балкани. На събитието участва и министър-председателят на България Бойко Борисов.
 Бойко Борисов БГНЕС
Събитието е проведено от Международния републикански институт на Съединени американски щати (IRI) и се организира в София от 12-14 декември. То е с поддръжката на Бюрото за спорове и стабилизиращи интервенции към Държавния департамент на Съединени американски щати и в съдействие с българското Министерство на вътрешните работи.

„ Страните от Балканския полуостров успяхме да създадем по този начин, че да ни извърнат внимание. Повече от 10-15 години Балканите не предизвикваха интерес. Радвам се, че със започването на нашето председателство поставихме тематиката „ Западни Балкани многото процеси ” в центъра на вниманието и на европейските сътрудници и на Съединени американски щати. Надявам се Северна Македония да покаже разликата в развиването си и в това време чакам останалите страни, които желаят да се причислят към Европейски Съюз, деликатно да си премерват държанието и стъпките. Разкрачената поза не е потребна за никого - или си в НАТО или не си ", сподели Борисов.



„ На Балканите всички се обичаме, живеем си спокойно. Има етническа приемливост. Много е значимо да си сътрудничим. За нас като балканци е доста значимо да не оставим нито на европейците, нито на американците да изгубят доверие с нас ”, добави министър председателят.-->
 Бойко Борисов БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР