Днес се проведе Съвместно областно учение на съставните части на

...
Днес се проведе Съвместно областно учение на съставните части на
Коментари Харесай

Съставните сили на Единната спасителна система във Видин демонстрираха организация за реагиране при пътнотранспортно произшествие

Днес се организира Съвместно регионално обучение на съставните елементи на Единната избавителна система при пътнотранспортни катастрофи на тематика “Осигуряване на дейно и съответно реагиране на способените органи при приемане на сигнал за пътнотранспортно произшествие с потърпевши и починали “.

Според Плана на учението, одобрен от регионалния шеф Огнян Асенов, постъпва сигнал за зародило ПТП – верижна злополука сред три леки автомобила, единият от които е електрически, на гл.път Е-79 в региона на ЮПЗ на град Видин.

В разследване на случая има 1 умрял, 4-ма ранени и 1 затиснат човек.

Произшествието е провокирало запушване на платното за придвижване на гл.път Е-79. Действията на избавителните екипи при ръководство и справяне с следствията в зоната на ПТП с потърпевши, се извърши на 4 стадия: (С.П.А.С.И.): Съобщаване за настъпило ПТП; Повикване и адресиране на избавителни екипи; Спасяване на пострадалите; Извършване на действия по нормализиране на придвижването. Основната цел на извършените мероприятия за избавяне и очистване на следствията от зародилото ПТП, е обезпечаване на дейно и съответно реагиране на способените органи при приемане на сигнал за пътнотранспортно произшествие с потърпевши и починали, и обезпечаване на оптимално допустима отбрана на живота и здравето на потърпевшите и екипите, участващи в профилираната интервенция.



На практическото проиграване на дейностите на способените органи при приемане на сигнал за ПТП участва заместител регионалния шеф Шишман Чаушев. В учението участваха силите и средствата на Единната избавителна система – РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, бранш „ Пътна полиция “ и дежурна оперативна група към ОД МВР-Видин, Център за незабавна здравна помощ-Видин, Български червен кръст, както и представители на Областен отдел „ Автомобилна администрация “-Видин, Областно пътно ръководство, община Видин и СБА-Видин.

Пълномащабното обучение е част от Годишната план-програма за сигурност на придвижването по пътищата на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата – област Видин.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР