Днес се проведе съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив

...
Днес се проведе съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив
Коментари Харесай

Разкриха подробности за огромната схема с фалшиви зелени сертификати в област Пловдив

Днес се организира взаимен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . В него участваха районния прокурор Чавдар Грошев, Атанас Илиев, зам.районен прокурор и Славчо Алексиев от ОД на МВР-Пловдив. Брифингът е във връзка документи закононарушения - издаване на подправени документи.

" Преди 15 дни дни в отдел Икономическа полиция влезе информация за лица, които са се снабдили със зелени документи, без да са участвали на мястото, където са издадени. Става дума за медицински центрове в Раковски и Асеновград. Бяха тествани над 5000 индивида и открити 200 подправени документа има от Асеновград и 50 от Раковски, Образувани са досъдебни производства ", разгласи Атанас Алексиев. 

" В хода на следствие установихме, че са издадени към 250 подправени документи, за лица, които са в чужбина, т.е. те няма по какъв начин да бъдат имунизирани. Имаме информация, че доста от лицата не са се подписвали. Ще с еустанови дали и тези лица не са помагачи Иззети са 12 000 заявления от Асеновград и 8000 от Раковски. Това е голям размер от работа. Посредници са взимало сред 200 и 400 лв. за издаване на подправен документ. Тепърва ще осигуряваме какава е тяханта посредничекса активност. Към момента имаме арестувани 4 лекари - 1 от Асеновград и трима от Раковски. Те са арестувани за 24 часа. Наблюдаващите прокурори ще преценяват дали да бъдат повдигнати обвинявания, сподели областен прокурор Чавдар Грошев.

" Тези следствия не са елементарни. Касае се за човешки животи. Нашата цел е всеки да си понесе отговорността - по този начин и медиаторите, по този начин и тези, които са се снабдили със документа ", добави Атанас Илиев.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР