Днес се проведе съдебно заседание по делото за продажбата на

...
Днес се проведе съдебно заседание по делото за продажбата на
Коментари Харесай

Съдът определи нова дата на делото за продажба на 16 общински имота във Варна

Днес се организира правосъдно съвещание по делото за продажбата на 16 общински парцела във Варна, на което съдът изслуша вещото лице – геодезист по позволената съдебно-техническа експертиза (СТЕ), оповестиха от пресслужбата на Административния съд за Moreto.net.

Въпросите, на които трябваше да отговори вещото лице, са обвързвана с парцелите, предмет на оспорени решения на Общински съвет – Варна за продажбата на 16 недвижими парцела.

СТЕ трябваше да обясни дали са налице предвиждания за продажба с процесните решения във връзка с парцелите, за реализиране на мероприятия, за облекчаване на публични потребности от локално значение, както и с изясняване на това, кои от процесните парцели са били държавна благосъстоятелност, обществена или частна, само че са деактувани като такива и предоставени на ответната община за създаване на обекти за облекчаване на публични потребности и за кои от парцелите, предмет на оспорените решения на Общински съвет – Варна, е имало предугаждане да бъдат употребявани за възобновяване и обезщетяване на правоимащи притежатели на аграрни земи и техните наследници.

С оглед установяване на икономическия капацитет на парцелите съдът даде тридневен период на представителя на регионалния шеф на Варна за формулиране на въпроси към вещото лице за съдебно-икономическа експертиза.

От пресслужбата на съда напомнят, че административното дело е формирано по тъжби от регионалния шеф против Решения №№ 948-1, 949-1, 950-1, 951-2, 952-1, 953-1, 954-1, 955-1, 956-1, 957-1, 958-1, 959-1, 961-1, 963-1, 965-1, 966-1 и от Г.С. против Решения №№ 949-1 и 950-1 от протокол № 26 от съвещание на Общински съвет Варна, извършено на 17 май 2022 година, с които са признати още веднъж Решения за продажба на цитираните недвижими парцели, протокол № 25 от съвещание на Общински съвет - Варна, извършено на 20 април 2022 година

Жалбата на регионалния шеф нападна решения на Общински съвет – Варна,  на съображение на които Община Варна би трябвало да реализира продажби на 16 недвижими парцела в гр. Варна, а жалбата на Г.С. е против решения на Общински съвет – Варна,  на съображение на които Община Варна би трябвало да реализира продажби на 2 недвижими парцела , които се намира в гр. Варна, регион „ Аспарухово “, с. о. „ Зеленика “, чиято е продажба е планувано да се реализира посредством обществено оповестен конкурс.

Следващото съвещание по делото е планувано за 13 февруари 2023 година от 15.00 ч.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР