Днес се проведе поредно обществено обсъждане, организирано от Областен информационен

...
Днес се проведе поредно обществено обсъждане, организирано от Областен информационен
Коментари Харесай

Пеша- и веломрежа свързва Марица с Раковски

Днес се организира следващо публично разискване, проведено от Областен информативен център – Пловдив в община Марица.

Отново беше показана „ Концепция за ИТИ за обезпечаване на интегрирано, икономическо, стабилно и нисковъглеродно развиване на Тракия Икономическа Зона и Южен централен район “, в която община Марица се включва с създаване на нов колектор за отпадъчни битови води в индустриалната зона до с. Калековец (ВНИТП-Пловдив), който чрез нужната ВиК инфраструктура ще отвежда   отходните води на индустриалната зона и селото с над 2000 поданици до северен обходен колектор на гр. Пловдив, а оттова в пречиствателнa станция за отпадъчни води град Пловдив.

С реализирането на тази активност ще се реши дълготраен инфраструктурен, само че и екологичен проблем в община Марица, като се обезпечи интегрирано, икономическо, нисковъглеродно развиване на ВНИТП – Пловдив, Южен централен район.

В концепцията с водещ сътрудник Агенция „ Пътна инфраструктура “ – „ Подобряване на транспортната съгласуваност и достъпа до здравни услуги на територията на Южен централен район за обмисляне от равнище 2 “ община Марица ще се включи с „ Осигуряване на мобилни кабинети в поддръжка на осъществяване на осведомителни акции и профилактика на сърдечно-съдови и онкологични болести, на територията на Община Марица “.

Предвижда се взаимно с МБАЛ „ Свети Пантелеймон – Пловдив “ да бъдат обезпечени два мобилни кабинета с най-съвременно здравно съоръжение, в това число телемедицина с далечен достъп, който ще бъде обезпечен за пациентите в община Марица.

Община Марица се включва като сътрудник в концепцията и на община Раковски „ Подобряване на виталната среда в община Раковски и община Марица посредством интегрирани териториални вложения в околна среда, опазване на здравето, резистентен превоз, стопанска система, обучение и обществени услуги “.

Предвижда се създаване на пешеходна и веломрежа, свързваща община Марица и община Раковски, която ще разреши свободното напредване пешком, с колела и електрически тротинетки за популацията на двете общини. По този метод ще бъде обособена функционална връзка, която ще увеличи достъпността на популацията до работното място, обществени, здравни и просветителни услуги, като също така ще се подтикват процесите по понижаване на въглеродните излъчвания, посредством потребление на немоторни транспортни средства.

Всички заинтригувани лица имат опция да се срещнат с КИТИ и да попълнят къса онлайн анкета, посредством която да поддържат концепциите или да създадат мнения или възражения. Те ще бъдат систематизирани и предоставени на необятния състав на Регионалния съвет за развиване, който да ги вземе под внимание преди да утвърди Общата програмна идея.

„ Концепция за ИТИ за обезпечаване на интегрирано, икономическо, стабилно и ниско въглеродно развиване на Тракия Икономическа Зона и Южен централен район “ – https://forms.gle/A7wVfFZsuwyCX8FCA„ Подобряване на транспортната съгласуваност и достъпа до здравни услуги на територията на Южен централен район за обмисляне от равнище 2 “ – https://forms.gle/7VcnsRZgsEy5C39J9„ Подобряване на виталната среда в община Раковски и община Марица посредством интегрирани териториални вложения в околна среда, опазване на здравето, резистентен превоз, стопанска система, обучение и обществени услуги “ – https://forms.gle/AQbyFXXSYiBnquAJ8
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР