Днес се проведе петото градско състезание Буквоплет в Русе. Любезен

...
Днес се проведе петото градско състезание Буквоплет в Русе. Любезен
Коментари Харесай

Дария и Александър ще защитават честта на Русе на националното състезание Буквоплет 2023

Днес се организира петото градско съревнование Буквоплет в Русе. Любезен хазаин този път беше Република България „ Любен Каравелов “, в чиято богата стратегия отдадена на четенето и детската книга откри място завърналият се след спиране от 3 години празник на грамотността.

Представители на 13 учебни заведения от Русе демонстрираха доста познания по български език и бяха поздравени от началника на РУО доктор Росица Георгиева. Сред разпоредбите и дилемите на надпреварата второкласниците бяха водени от Илия Деведжиев, подкрепян от способеното жури в лицето на доцент Даниела Йорданова и доктор Никола Бенин от районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ и журналистът Габриела Стефанова. Талантливите артисти на Общински детски център за изкуство и просвета сътвориха положително въодушевление на участниците и техните родители.

След оспорвано съревнование в три кръга за буквоплет на Русе за 2023 година беше оповестена Дария Павлова от СУЕЕ „ Константин Кирил Философ “. Нейн заслужен подгласник стана Александър Сираков от ОУ „ Възраждане “. Двамата второкласници получават правото да вземат участие в националното съревнование в Пловдив.

Припомняме, че надпреварата Буквоплет беше основан от Лайънс клуб Русе Север и стартира като учебно и градско съревнование, подкрепено от всички русенски клубове. Асоциацията на лайънс клубовете в България- Дистрикт 130 одобри самодейността и патентова името, разпоредбите и визията на надпреварата и работи за необятното му разпространяване в страната. Първото национално съревнование се организира в Русе през 2019 година, а в края на април чакаме второто му издание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР