Днес се проведе първо заседание на новосформираната със заповед на

...
Днес се проведе първо заседание на новосформираната със заповед на
Коментари Харесай

Работна група обсъди мерки за намаляване на пътния травматизъм в Стара Загора

Днес се организира първо съвещание на новосформираната със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров работна група, целяща набелязване на ограничения и предприемане на дейности за понижаване на пътния травматизъм в натоварени пътни сектори на територията на Община Стара Загора.

Участници в нея бяха зам.-кметът на Община Стара Загора и ръководител на работната група Йордан Николов, секретарят на локалната администрация Делян Иванов, началникът на „ Охранителна полиция “ при ОДМВР Стара Загора Илиян Илиев, началникът на бранш „ Пътна полиция “ Бончо Славов, зам.-председателят на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ Анжелина Тотева, Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики, експерти от Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ и Европейския център за транспортни и политики и представители на общинска администрация.
 Концерт „ 150 години с името Стара Загора “ радва старозагорци за празника на града Концерт „ 150 години с името Стара Загора “ радва старозагорци за празника на града
На 5 октомври Стара Загора още веднъж ще празнува своя празник. Навършват се 142 години от паметната дата 5 октомври 1879 година, когато княз Але...



Бяха набелязани съответни задания, които да покачат сигурността на всички участници в придвижването и на най-уязвимите групи-деца, пешеходци и велосипедисти.

Определените сектори с централизация на пътно-транспортни катастрофи от ОДМВР- Стара Загора и местата, за които са постъпили сигнали за нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата на Горещия телефон на Общината, ще бъдат показани на Европейския център за транспортни политики за проучване и за осъществяване на целенасочени инспекции по пътна сигурност. Te ще изготвят оценка на секторите с нараснал риск от настъпване на пътен травматизъм, съгласно характерностите им, които съставляват заплаха от настъпване на ПТП, както и ще предложат решения за възстановяване изискванията за безвредно придвижване по пътищата на територията на град Стара Загора и реализиране на предварителна защита против случаи на пътен травматизъм. От Европейския център ще създадат разбор на избраните сектори със повишена пътно-транспортна аварийност, които са аргументи за настъпване на пътен травматизъм на територията на града и ще показват обстоен отчет.



На база днешната ревизия специалистите от Държавна организация “Безопасност на придвижването по пътищата ” ще дават отчет с съответни рекомендации за повишение не сигурността на територията на общината. Обсъдени бяха и разновидностите за създаване на средства за ограничение на скоростта, съгласно условията на нормативната уредба. Експертите показаха мнение, че избора на средства за ограничение на скоростта би трябвало да се прави след обстоен разбор на пътната конюнктура и на тяхната нужда, а не на всички места, където инфраструктурата разрешава.
 Над 100 точки влизат в дневния ред на септемврийското съвещание на Общински съвет Стара Загора Над 100 точки влизат в дневния ред на септемврийското съвещание на Общински съвет Стара Загора
Над 100 оферти съдържа дневният ред септемврийското съвещание на Общински съвет Стара Загора, което ще се организира на 30 септември...

Предложено беше за повишение на пътната сигурност и качеството на живот да се обсъдят секторите, където да бъдат обособени зони с ограничаване на скоростта до 30 км/час или т.нар.„ Зона 30 “. Това е инструмент за ръководство и усмиряване на трафика, понижаване на случаите и тежестта на следствията от тях.



По време на съвещанието специалистите обявиха мнението си, че мигащият зелен сигнал на светофарните уредби е належащо да бъде отстранен, защото, по думите им, резултатът върху водачите на моторни транспортни средства е негативен.

Община Стара Загора ще предприеме целенасочени дейности за осветеност на пешеходните пътеки. От звено „ Градска подвижност “ ще засилят наблюдението си върху камерите. Видеозаписите на всички водачи, които не съблюдават разпоредбите за придвижване, ще бъдат предоставяни на способените органи за предприемане на дейности по установяването и санкционирането им.

Автор: Павлина Дудева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР