Днес се проведе извънредна сесия на Общински съвет- Велинград. Тя

...
Днес се проведе извънредна сесия на Общински съвет- Велинград. Тя
Коментари Харесай

Съветниците не освободиха управителя на „ВКТВ” ЕООД Велинград

Днес се организира изключителна сесия на Общински съвет- Велинград. Тя бе свикана по отношение на предложение от общинските съветници от Политическа партия „ ГЕРБ”, за преустановяване на контракта за ръководство на „ ВКТВ”-ЕООД с Георги Мяшков. Това предложение беше наложено, защото Мяшков не съумя да оправдае упованията, за решение на съответни проблеми с водоснабдяването в къси периоди. Причината е, че ВиК- бранша е в извънредно тежко положение, заради цялостното безхаберие от предходните кметове, множеството пропуснати благоприятни условия най-голямата, от които - план за цялостна замяна на водопреносната мрежа на стойност 52 милиона лв. безплатна европейска помощ, дългото източване на сдружението под формата на неприятни контракти и погрешно ръководство, липса на тактика за вложения във водните уреди през годините и за погасяване на задълженията.

Общинската благосъстоятелност на сдружението не разрешава да се употребяват европейски пари. Шансът в тази посока беше основаване на водна асоциация с общините Сърница и Ракитово, което не се случи.

Община Велинград би трябвало да се оправя сама и да разчита само на помощ от българското държавно управление. И в тази връзка доктор Коев съобщи пред съветниците „ За да чакаме помощ от държавното управление първо би трябвало да се обединим и да си помогнем. Общинското управление взе групово решение и без значение от политическата си принадлежност се сплоти за излекуване на Общинската болница. Днес би трябвало да създадем същото и за другото огромно общинско дружество -„ ВКТВ”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР