Днес се прощаваме с актьора Николай Николаев, когото всички с

...
Днес се прощаваме с актьора Николай Николаев, когото всички с
Коментари Харесай

Прощаваме се с актьора Николай Николаев - Бате Николай

Днес се прощаваме с артиста Николай Николаев, който всички с доста любов назовават Бате Николай. Той ни напусна на 77 години. В този час е поклонението пред обичания артист в Народния спектакъл.

Близки и другари на Бате Николай пристигнаха да се сбогуват с него в Народния спектакъл. Той беше от хората, които лекуват душата и подаряват усмивки.

Няколко генерации израснаха с него и емблематичното предаване на Българска национална телевизия „ Сладкарница Захарно петле “, което води дружно с Мариана Аламанчева. В последните години дребните деца пък го познават като професор Коко в „ Клиниката по смехотерапия “ в детското поделение на „ Пирогов ".

Как ще го запомнят неговите близки и другари, вижте:
 © Българска национална телевизия Петя Тетевенска, публицист от Българска национална телевизия: Той беше мой преподавател във ВИТИЗ и както можете са си визиите, мога да кажа единствено хубави неща за него. Беше извънредно добър човек, който ужасно доста ни обичаше и се грижеше за нас. Владислав Карамфилов - Влади Въргала: Най-много ще го запомня с „ Кънчо! “, със светлина, с положителното, със покорност и с образеца. Петър Вучков, водещ на „ Минута е доста “: Той нямаше дефекти. Беше човек, който беше влюбен най-много в хората, най-много в децата.  Почина артистът Николай Николаев - Бате Николай Почина артистът Николай Николаев - Бате Николай
Актьорът Николай Николаев напусна земната сцена. Бате Николай, както го познават няколко генерации, си отиде на 77 години. Поклонението ще бъде в неде...

Каквото и да правеше Бате Николай го правеше с усмивка и сила. Освен с доста функции в киното и театъра, той се изявяваше и в цирка - като смешник и илюзионист. Преди три години получи най-високото отличие за принос в културата - „ Златен век ".

На място беше и репортерът на „ Денят стартира с Георги Любенов “ Ева Кикерeзова. Пред нея огромният български художник и наследник на Бате Николай Стефан показа спомените за татко си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР