Днес се приемат решения с по-малко от 88 гласа, колкото

...
Днес се приемат решения с по-малко от 88 гласа, колкото
Коментари Харесай

ГЕРБ дава и Изборния кодекс на Конституционния съд

Днес се одобряват решения с по-малко от 88 гласа, колкото е належащо за какъвто и да е акт на Народното събрание. Това сподели на брифинг депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова във връзка гласуването през днешния ден на извънредно значими за страната ни решения, какъвто е Избирателният кодекс.

" Днес беше отнето правото на глас на 73-те % жители, които гласоподават с хартиена бюлетина. Ние призовахме неведнъж да остане и хартиената бюлетина. На машина на никое място в Европа не се гласоподава. В Германия Конституционният съд анулира машинното гласоподаване ", отсече Цвета Караянчева.

" Какво се случва, в случай че изгасне токът или се скапе машината ", попита тя.

" Ние ще записваме нарушаванията на процедурите на въпросните политически сили, ще стоим тук до края на този парламент ", отсече Тома Биков.

Десислава Атанасова уточни, че кворумът за започване на съвещание на Народното събрание е 121 депутати. Решенията се вземат от половината плюс един от записаните народни представители, уточни още тя. На таблото вярно се изписва, че са нужни 88 народни представители през днешния ден, добави Атанасова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР