Днес се почита Св. Иван Рилски, закрилник на българските лекари.

...
Днес се почита Св. Иван Рилски, закрилник на българските лекари.
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров е ”Лекар на годината” за 2022 frognews.bg

Днес се уважава Св. Иван Рилски, покровител на българските лекари. Проф. Петров е медицински шеф и шеф на Клиниката по кардиология и ангиология към Университетска болница „ Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център “. Проф. Петров има добити специалности по вътрешни заболявания, по кардиология, по инвазивна кардиология и по ангиология. Той е първият инвазивен кардиолог в света, който вгради ендопротеза на дете с аортна дисекация. Извършва първата в България интервенция по имплантиране на MitraClip на 83-годишен пациент. Проф. Петров е съпредседател на Българското сдружение по ендоваскуларна терапия и от 11 години е уредник на Балканския ендоваскуларен конгрес.

За мен е чест да връча това отличие на подобен експерт и българин, за който да бъдеш доктор не е специалност, а задача, който съумя да доближи върховете в своята област освен в България, а и на международно ниво, който реализира извънредно добра колаборация в своите екипи, водач, който има вяра, че с цел да върви страната напред, би трябвало освен да си добър експерт, а виновен жител с ясна позиция, сподели президентът Радев при връчването на оценката.

За мен оценката е голямо самопризнание, то е за нашите общи старания, сподели проф. Петров. Всички ние, когато упражняваме специалността си, с най-малко парченце от нашата отдаденост, наподобяваме най-малко малко светията – Св. Иван Рилски, сподели проф. Петров. Имаме доста какво да реализираме всички дружно. Трябва да почитаме учителите си, можем доста повече всички дружно, добави той. Трябва да създадем доста повече като организация, финансирането е една от значителните брънки, само че то би трябвало да бъде създадено през вярната организация и конструкция, добави проф. Петров. Нашата задача е да оказваме помощ, признакът на нашето общество би трябвало да е взаимопомощ, да преминем към режим на емпатия, с цел да се изведе обществото към вярната посока, добави лекарят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР