Днес се отбелязва Световният ден на първата помощ. Събитието има

...
Днес се отбелязва Световният ден на първата помощ. Събитието има
Коментари Харесай

БЧК отбелязва Световния ден на първата помощ


Днес се отбелязва Световният ден на първата помощ. Събитието има за цел да подчертава върху приноса на доброволците, подготвени по първа помощ, които избавят човешкия живот, без да вършат разлика сред хората по пол, етническа принадлежност, раса, възраст, обучение, оповестяват от БЧК. Под мотото "Първи дейности при пътнотранспортни катастрофи ", БЧК за 18-и път ще означи деня с образования и демонстрации.

Столичната организация на БЧК провежда в Центъра за образование по първа помощ (бул. "Дондуков " № 61), от 10 ч, безвъзмезден обновителен курс по Първа долекарска помощ за водачи на МПС. Доброволци на БМЧК-София, членове на Младежкия спешен екип ще показват техники и умения в оказването на първа помощ.

В 12 ч всички участници в образованието, хванати за ръце, ще образуват обичайна за този ден избавителна верига при оказване на първа помощ. На Централна автогара-София, от 10 ч, доброволци ще раздават на водачите на рейсове и на пасажерите осведомителни материали със препоръки по какъв начин да помогнем при пътнотранспортно произшествие.

В парк "Гео Милев ", от 10:30 до 12 ч, доброволци на БМЧК-София ще създадат демонстрации по оказване на първа помощ за избавяне на потърпевши и ще раздават осведомителни материали.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР