Днес се очертава да е последният ден от тази седмица

...
Днес се очертава да е последният ден от тази седмица
Коментари Харесай

Времето през почивните дни се разваля

Днес се обрисува да е последният ден от тази седмица с най-вече слънчево и относително топло време, преди прекосяването на леден атмосферен фронт през уикенда. Максималните температури ще са м/у 18° и 23°. Ще духа слаб югозападен вятър.

Утре облачността от северозапад ще стартира да се усилва. След обяд тук-там в западните региони ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Дунавската низина - сдържан. Максималните температури ще са сред 16 и 21°.

На морския бряг до към обяд ще доминира слънчево време, само че по-късно и там облачността ще се усили. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 19° и 21°. Вълнението на морето ще бъде едва.

Предимно слънчево, само че прекомерно хладно ще е в по-голямата част от Западна и Централна Европа. На повече слънце ще се радват и в Испания и Северна Италия. В северната част на Британските острови обаче и на доста места в Източна Европа ще е облачно и дъждовно, а повода са две обширни циклонални области, една над Атлантическия океан, а друга – над Европейска Русия.

С превалявания, в обособени региони – обилни по количество ще е времето и тук-там в западните и северните региони на Балканския полуостров, като температурите на всички места ще продължат да се намаляват.

А у нас преваляванията ще продължат и в неделя, основно в източната част на страната, до момента в който в западната последователно ще стопират, а облачността ще се раздира до най-вече слънчево време. Температурите ще се намалят още и оптималните ще са сред 11° и 16°. През първата половина от новата седмица ще е относително студено, като и утринните температури ще тръгнат надолу и тук-там ще се са близки до 0°. Ще има условия и за утринни мъгли.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР