Днес се очаква правителството да гласува размера на таксите за

...
Днес се очаква правителството да гласува размера на таксите за
Коментари Харесай

Кабинетът ще гласува нови такси в университетите

Днес се чака държавното управление да гласоподава размера на таксите за кандидатстване и образование в държавните висши учебни заведения за идната 2018/19 година

Предвижда се 17 от университетите у нас да запазят досегашните стойности на таксите. Сред тях са медицинските университети в София и Варна, НАТФИЗ, Националната спортна академия, УНСС и други В други 16 учебни заведения пък се планува нарастване на таксите за образование. В Софийския университет да вземем за пример ще нарастне образованието в специалностите логика на психиката, право и лингвистика, само че пък ще поевтинее за близо 20 специалности, измежду които математика, география, нуклеарна химия, физика и така нататък В Пловдивския университет ще се вдигнат таксите за специалностите туризъм, стопанска система, математика и информатика. 6 от 8-те висши учебни заведения, предлагащи педагогика, също се възнамеряват скок в цената на тази дефицитна откъм фрагменти компетентност.

На днешното си съвещание кабинетът ще утвърди и спомагателни средства за Министерство на вътрешните работи и министерството на защитата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР