Днес се очаква много тежък ден, свързан с високи температури,

...
Днес се очаква много тежък ден, свързан с високи температури,
Коментари Харесай

Николай Николов: Очакваме много тежък ден с високи температури и силен вятър

Днес се чака доста тежък ден, обвързван с високи температури, ниска мокрота и доста мощен вятър, изключително в западната част на страната. Това предизвести гл. комисар Николай Николов - шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", по Нова ТВ.

Той разяснява и нещастието край санданското село Петрово, при която починаха двама горски чиновници. Николов изясни, че към момента не е ясно дали те са починали в резултат на задушаване или топлинен удар. Според него най-вероятно е и поради двете.

„ В гората е мъчно и непредсказуемо. Ако бъдеш облечен с цялостна екипировка, не можеш да изкараш повече от 30 минути. Не можем да кажем дали горските чиновници имат защитни средства. Най-важно е образованието на тези хора, само че никой не е застрахован от обстановка като тази”, изясни той.

„ През миналото денонощие на територията на страната са регистрирани 187 пожара. Всички са локализирани. При два пожара не престават нашите дейности – Петрово в Сандански, Свирачи в Хасковско. Късно вечерта дойдоха отчети, че обстановката е овладяна по целия периметър. Днес, дружно с доброволците, започваме решителна интервенция с концепцията до обяд да свършим работата по тези пожари”, сподели още той.

Николов предизвести, че солени санкции грозят тези, които провокират пожари. Той прикани регионалните шефове и кметовете да предизвестяват хората да не горят ниви и сухи треви.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР