Днес се очаква финалът на делото за атентата на летище

...
Днес се очаква финалът на делото за атентата на летище
Коментари Харесай

Делото за атентата на летище „Сарафово“ е пред финал

Днес се чака финалът на делото за атентата на летище „ Сарафово “ в Специализирания углавен съд.

На 18 юли 2012 година рейс с израелски туристи, които преди малко бяха кацнали на летище “Сарафово” в Бургас, стана цел на терористична офанзива. При кървавата баня починаха петима израелски жители, водачът на рейса български жител, и причинителят на атентата. Ранени бяха близо 40 души.

На 15 юли 2016 година на съд бяха предадени Мелиад Фарах – австралийски и ливански жител, и Хасан Ел Хадж Хасан с канадско и ливанско поданство. Те са упрекнати в помагачество към тероризъм. Двамата обвинени са оповестени за интернационално търсене в ШИС по канала на Интерпол с алена бюлетина. В началото на 2018 година делото стартира всъщност.

Прокуратура изиска пожизнен затвор без подмяна за двамата подсъдими. Държавното обвиняване изиска да бъдат почетени в цялостния размер и гражданските искове на потърпевшите и околните на починалите при атентата. Налице са доказателства, че двамата подсъдими, както и атентаторът с френско и ливанско поданство Мохамад ел Хюсеини, са имали връзка с шиитската формация „ Хизбула “, показаха от прокуратурата тогава.

Предстои съдът да разгласи своето решение през днешния ден, на 21 септември 2020 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР