Днес се очаква депутатите да започнат с промените в Изборния

...
Днес се очаква депутатите да започнат с промените в Изборния
Коментари Харесай

Хартиената бюлетина влиза за гласуване в зала

Днес се чака депутатите да стартират с измененията в Изборния кодекс в пленарна зала. Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Решението е взето на председателски съвет, а партиите са постигнали единодушие част от признатите от правната комисия оферти да не бъдат подкрепени, тъй че да се реализира " оптимално угаждане " на всички обединения.

Партиите са се съгласили на отстъпки: предложенията на ГЕРБ за отпадане на регион " Чужбина ", увеличението на броя заявки за разкриване на секции зад граница и премахването на флашките няма да бъдат подкрепени от парламентарните групи. Това значи, че се резервира моделът на смесено гласуване, т.е. с хартия и на машина, само че сумарната информация от устройствата ще бъде прехвърляна на механически носители и по-късно изпращана в Районната избирателна комисия, с цел да има надзор.

Машината обаче няма да принтира протокол с финалните данни, а хартиените бюлетини и тези от машинното гласоподаване, които ще бъдат подпечатвани, ще се броят дружно от членовете на секционните комисии.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР