Днес се очaква да стане ясно каква част от учениците

...
Днес се очaква да стане ясно каква част от учениците
Коментари Харесай

Днес ще стане ясно колко от малките ученици се връщат в клас

Днес се очaква да стане ясно каква част от учениците от 1 до 4 клас ще се върнат в учебно заведение. Родителите, които са съгласни децата им да бъдат тествани два пъти седмично за ковид, би трябвало да показват декларация в учебните заведения до 12 часа. Малките възпитаници се връщат в клас, в случай че повече от половината родители от класа заявяват единодушие.

180 000 бързи щадящи проби за учениците от 1 до 4 клас към този момент са разпределени в 11 районни ръководства на образованието. Тестовете за София бяха предадени през вчерашния ден.

До 11 часа те ще бъдат разпределени в 24-те региона на Столична община в базови учебни заведения. Днес ще дойдат и останалите 220 000 теста.

Очаква се и министърът на образованието да издаде заповед с в детайли написан механизъм по какъв начин ще става тестването. Той прикани родителите да се включат в процеса.

Щадящите проби няма да влизат в статистиката, а позитивният резултат ще се удостоверява с PCR. Тестването ще отпадне, в случай че заболеваемостта в дадена община падне под 250 на 100 000.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР