Днес се очаква да стане ясно дали и по какъв

...
Днес се очаква да стане ясно дали и по какъв
Коментари Харесай

Кинодейците решават за протест

Днес се чака да стане ясно дали и по какъв метод ще стачкуват представителите на филмовата промишленост, които желаят измененията в Закона за киното да бъдат оттеглени, заяви БНР.

Скандалът се разгоря предходната седмица, когато стана ясно, че сред първо и второ четене в Народното събрание са импортирани ремонти, които плануват за държавна помощ да могат да аплайват продуценти, които са сключили контракт с огромен снабдител на медийни услуги с 1 милион дейни консуматори или със средногодишен аудиторен дял в праймтайм минимум 10 на 100.

Според част от филмовата промишленост, по този начин парите за кино ще отидат в огромните малките екрани, където има комерсиално произвеждане на сериали.

" По самодейност на Съюза на филмовите дейци този въпрос беше подложен на всички асоциации във филмовата промишленост, подписали отвореното писмо, и ще имаме отговор каква стъпка да предприемем, тъй като обстановката беше доста комплицирана и деликатна. Ние не водиме война, ние отстояваме правата на филмовото изкуство. А текстът, който се внася сред първо и второ четене в Народното събрание, надалеч надвишава обсега на философията на закона, който беше признат на първо четене. Изведнъж трагично законът се обръща с главата надолу в последния миг ", съобщи за „ Хоризонт “ на БНР Милко Лазаров, ръководител на Съюза на българските кино дейци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР